TALLER DE COMPOST


  El solet d'hivern ens va acompanyar durant l'aventura d'obrir la panxa a les nostres compostadores. 
Ens disposàvem a conèixer el món del compost de la mà de Xesc Jara, un enginyer químic. Però, sorpresa! Ens va visitar la Thais Lleó de l'Aula Ambiental de Sagrada Familia, que precisament tira endevant un projecte de compostatge comunitari al barri. Dos experts valen més que un, i la veritat és que va ser un plaer aprendre de les aportacions de tots dos.  Una trobada molt casolana on tots vam aportar el nostre gra de sorra.


 Mans a la feina, les nostres piles de compost estaven en plena orgia de descomposició. Alguns troços massa podrits, altres massa secs. Calia triturar bé les restes i fer una bona barreja. Utilitzant les deixalles orgàniques de casa i les restes vegetals que podueix l'hort constantment.

 Les piles de compost eren plenes d'insectes que participen en la degradació de la matèria. Estem contents de saber que la nostra terra és una bona casa per aquest munt de cucs de terra. Molts dels cucs que vem trobar els vam anar repartint per l'hort de nou, on poden ser-nos de gran utilitat.

Ara la zona de compostatge de l'hort llueix així de preciosa, bona feina!

Pots veure tot el procès de feina en aquest link:

1 comentari: