NENDO DANGO I L' ADOB VERD

Aprendrem la tècnica agrícola de la sembra directa amb boles fang, mitjantçant el mètode de cultiu de Masanobu Fukuoka amb Nendo Dango. En aquest taller, iniciarem un procés de millora del sól cultivant cert tipus de plantes que posteriorment seran tant adob com protecció per les hortalisses que s'hi plantaran posteriorment.

El més interessant del mètode natural rau en que les accions tan comunment portades a terme com treballar la terra, desherbar, podar, etc. trenquen el delicat i efectiu sistema de cultiu natural de l'ecosistema. Segons Fukuoka, en tenim prou escampant aquestes boles d'argila carregades de llavors, cobrint-les amb la sega del mateix lloc i deixant que la resta és produeixi naturalment.
En el nostre cas, voldriem experimentar partint d'aquesta base. Ara bé, aquesta filosofia requereix d'un temps de repòs incompatible amb les necessitats actuals del nostre hort.
Per això només podrem seguir estrictament aquesta teoria en les zones on no treballem la terra.

¿QUE FAREM?

Prepararem dos kilos de llavor (per sembrar 200m2) barrejada amb la terra del l'hort. Pel seu component argilòs és idonea per a preparar les mandonguilles de fang. Un cop fetes les sembrarem a eixams per totes les zones de cultiu. Després cobrirem les zones sembrades amb la sega de la vegetació actual.
Pots descarregar-te més documentació del taller aquí:
***DOCUMENTACIÓ NENDO DANGO I L'ADOB VERD***

¿ON ESTEM?
A la Caseta Groga de Fort Pienc, C/Ali Bei 120, Barcelona

El taller és completament gratuït.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada